25.4.2016

Uusi Digitransit-julkaisu – "Markku"

Tänään julkaistussa versiossa uutta:

  1. Yksi hakukenttä
  2. Pysäkkien ja linjojen haku
  3. Reittihaku ruotsinkielisiellä osoitteilla
  4. Uudistettu reittiyhteenvetosivu
  5. Muita parannuksia

Yksi hakukenttä

Käyttöliittymässä kokeillaan yhden hakukentän mallia. Yhden hakukentän mallissa aloitussivulla on näkyvissä vain yksi hakukenttä, jolla käyttäjä suorittaa reittihakuja. Hakukentän valinta vie käyttäjän omalle sivulleen, jossa haut suoritetaan. Alla olevista kuvista vasemmalla on uusi, oikealla vanha näkymä.

Uusi hakukenttä Vanhat hakukentät

Hakusivun näkymä uudessa versiossa:

Uusi hakusivu

Pysäkkien ja linjojen haku

Nyt sovelluksella voi hakea myös pysäkkejä ja linjoja! Haun kautta voit nopeasti löytää eri linjojen aikataulut. Pysäkkiä haettaessa haku palauttaa valitun pysäkin linjojen lähdöt ja arvioidut ohitusajat. Alla vasemmalla linjahaku ja oikealla pysäkkihaku.

Linjahaku Pysäkkihaku

Reittihaku ruotsinkielisillä osoitteilla

Sovellus tukee nyt paikoitellen ruotsinkielisiä hakuja. Esim. “Nordsjö” ja “Borgbacken” haut palauttavat haluttuja tuloksia ruotsiksi. Toiminnallisuus parantuu lähitulevaisuudessa.

Katujen ruotsinkielinen haku

Uudistettu reittiyhteenvetosivu

Reitin yhteenvetosivua on paranneltu monilta osin. Sivun alaosasta löytyviä reittikuvauksia on selkeytetty näyttämään vain oleellisin reitillä tarvittava tieto. Tämä mahdollistaa sen, että tarvittavat tiedot voidaan näyttää selkeämmin ja suuremmassa koossa. Sen myötä monet visuaaliset ongelmat ovat vähentyneet. Tarkempiin reitin tietoihin pääsee riviä uudelleen painettaessa.

Aivan sivun alareunaan on lisätty painikkeita joiden avulla matkan ajankohtaa voi nopeasti muuttaa suhteessa alkuperäiseen aikaan. Lisätyt painikkeet ovat “Aiemmin”, “Nyt” ja “Myöhemmin”. "Aiemmin" painikkeesta saa nopeasti esille aikaisemmin perille saapuvia reittiehdotuksia. “Nyt” -painikkeella voi palata tarkastelemaan nykyhetkestä löytyviä reittejä. Ja “Myöhemmin” -painikkeesta näytetään myöhemmin lähteviä reittiehdotuksia.

Sivun yläosan matkan päätepistekentät on päivitetty. Uudet kentät on tiivistetty yhdelle riville antaen kartalle enemmän tilaa. Sivun ylimmältä riviltä löytyvä ajanhallintavalikko on tarkoitus uudistaa ja uudelleen sijoittaa päätepistekenttien alle. Alla vasemmalla on uusi, oikealla vanha näkymä:

Uusi yhteenvetosivu Vanhat yhteenvetosivu

Muita parannuksia

Reittisivun reittikuvauksia on yhdenmukaistettu eri kulkumuotojen osalta. Tämän lisäksi korjattu reittiohje näyttämään oikein tilanteessa jossa kulkumuotona on oma auto.

Kartan liikuttamisen sulavuutta on parannettu. Varsinkin heikoimmilla puhelimilla on huomattu merkittävä parannus entiseen.

Kokeile uusia ominaisuuksia

© Digitransit 2016