25.5.2016

Uusi Digitransit-julkaisu – "Urpo"

Tänään julkaistussa Urpo -versiossa uutta:

  1. Uusi aloitusnäkymä
  2. Digitransit.fi IE11 tuki
  3. Paranneltu reititysdokumentaatio
  4. Parannus suosikkipaikka -ominaisuuteen
  5. Lähtöpaikan ponnahdusikkunan aukioloaika
  6. Kaupunkipyöriin liittyvät uudistukset
  7. TLS-salaus
  8. Muita parannuksia

Uusi aloitusnäkymä

Sovelluksesta on tehty yksinkertaisempi lisäämällä sovelluksen alkuun aloitusnäkymä, jonka tehtävänä on määrittää käyttäjälle sijainti tavalla tai toisella. Ensisijaisesti käytetään paikannusta. Jos se ei ole käytettävissä, on käyttäjällä mahdollisuus asettaa oma sijainti itse, tai ohittaa vaihe jolloin ohjelma määritää aloitussijainnin itse Helsingin päärautatieasemalle (HSL:n sovellusversiossa). Sijainnin ansiosta kaikki sovelluksen ominaisuudet ovat heti vaivattomasti käytettävissä.

Uusi aloitusnäkymä

Digitransit.fi IE11 tuki:

Digitransit.fi sivusto päivitettiin tukemaan Internet Explorerin versiota numero 11, jolla voi nyt käyttää sivua täysillä ominaisuuksilla.

Paranneltu reititysdokumentaatio

Reititysdokumentaatiota on parannettu lisäämällä esimerkkejä.

Parannus suosikkipaikka -ominaisuuteen

Suosikkipaikka -ominaisuutta on parannettu näyttämään helpommin suosikkireitistä informaatiota. Uudessa versiossa suosikkipaikasta näkee heti jo ensimmäisen ajoneuvon tiedot.

Suosikkipaikan ensimmäinen ajoneuvo

Lähtöpaikan ponnahdusikkunan aukioloaika

Lähtöpaikan ponnahdusikkunan aukioloaikaa pidennetty. Aikaisemmin ponnahdusikkuna oli auki vain 5 sekuntia. Nyt ponnahdusikkuna pysyy auki niin kauan kunnes sivua vaihdetaan, tai jokin toinen ponnahdusikkuna avataan. Uudistus helpottaa käyttäjän lähtöpaikan asettamista.

Kaupunkipyöriin liittyvät uudistukset

Sovelluksen kartalta löytyvien kaupunkipyöräasemien yhteyteen on lisätty aseman tilasta kertova ikoni. Tämän ansiosta käyttäjä näkee nopeammin kartalta onko asema käytössä, onko siellä vapaita pyöriä, ja voiko sinne palauttaa pyörän.

Kaupunkipyöräasemien ikonit

Tämän lisäksi kaupunkipyöräasemien tiedot päivittyy nyt sovelluksessa reaaliaikaisesti. Aseman ponnahdusikkunan tyyliä on myös hieman muokattu.

TLS-salaus

Sovelluksessa on otettu käyttöön TLS-salaus (Transport Layer Security). TLS-salauksella suojataan sovelluksen tietoliikenne julkisten IP-verkkojen yli. TLS salaa tietoliikenteen käyttämällä symmetristä kryptausta. Salauksen lisäksi TLS:llä vahvistetaan serverin identiteetti, ja viestien eheys.

Muita parannuksia

Tämän kertaisessa päivityksessä on jälleen useiden bugien korjauksia ja pieniä parannuksia. Yksi näistä on reittihaun määränpään ja asetusten tyhjentäminen käyttäjän palatessa aloitusruutuun.

Kokeile uusia ominaisuuksia

© Digitransit 2016