30.8.2016

Uusi Digitransit-julkaisu – "Eemeli"

Edellisestä päivityksestä on aikaa. Eemeli-versioon on edellisen kahden viikon aikana tehty:

  1. Terminaalit
  2. Park and ride
  3. Päivittynyt linjasivu
  4. Uusi lähialueen suodatus
  5. Haun parannuksia

Lisäksi kesän aikana on ehtinyt toteutua kasa muita ominaisuuksia.

Terminaalit

Digitransit ymmärtää nyt mitä terminaalit ovat ja yhdistää kartalle saman terminaalin eri pysäkit, laiturit, yhdeksi symboliksi. Popupista, ja terminaalin sivuilta voi nähdä kaikkien laitureiden seuraavat lähdöt yhtäaikaa.

Terminaali kartalla Terminaalisivu

Park and ride

Kartalle on nyt lisätty liityntäpysäköintipaikat. Nämä otetaan huomioon myös reittituloksissa, kun pääkulkumuodoksi on valittu kävelyn sijaan autoilu. Digitransitissa on valmius ottaa parkkilaitosten vapaiden paikkojen määrä huomioon, kun alamme saada reaaliaikatietoa täyttöasteesta.

Kesän aikana reittiyhteenveto on muuttunut myös designiltaan.

Park and ride Park and ride -reitti

Päivittynyt linjasivu

Linjasivun design on muuttunut aika paljon sitten loppukevään, ja lähdön sivu on myös sulautunut samaan. Kesällä myös lenkin tekevät linjat saatiin mahtumaan kartalle, eikä kartta zoomaa enää vain alku- ja loppupisteiden mukaan. Sama muutos näkyy kaikkien sivujen kartoilla (kuten reittituloksissa).

Linja

Uusi lähialueen suodatus

Uudistetussa etusivun lähialuetabissa voi olla valittuna joko kaikki kulkumuodot, tai vain yksi, esimerkiksi lähimmät raitiovaunut. Tietyn muodon lähtöjen etsiminen on nyt nopeampaa, kun kaikkia muita ei tarvitse ottaa päältä yksi kerrallaan.

Haun parannuksia

Kesällä hakuun tuotiin saman rakennuksen muut osoitteet, esimerkiksi korttelin kulmassa oleville taloille. Samoin osoitteet nostetaan pysäkkejä korkeammalle tuloksissa, ja viimeisimpänä viime sprintissä osoitteet laitettiin aakkosjärjestykseen.

Tärkeimmät kesän aikana tapahtuneet

Kesän lopusta lähtien reittihaun alku- ja loppupisteen on voinut valita kartalta. Kosketusnäytöllä valinnat saa esiin pitkällä painalluksella, ja hiirellä oikealla klikkauksella.

Digitransittiin ilmestyi myös mahdollisuus näyttää käyttäjälle viestejä yläpalkissa. Poikkeusinfo, kuten peruutukset, näkyy kuitenkin suoraan lähtöjen riveillä, kuten erusivun pysäkkipopupeissa ja lähialuenäkymässä.

Kesäkuun puolivälissä digitransit-tiimi teki matkan Joensuuhun, ja toteutti samalla JoJolle oman version digitransitista.

Joensuu

Aloimme myös valvomaan tarkemmin palvelun pystyssä pysymistä käyttäen Pingdomia ja tarkastamme automaattisesti ettei tyylioppaan komponentit muutu vahingossa.

Tulossa seuraavaksi

Seuraavissa sprinteissä meillä on työn alla suosikkien poistaminen, ja linjojen, pysäkkien, pyöräasemat ja parkkipaikat lisääminen suosikkitabiin.

Kokeile uusia ominaisuuksia

© Digitransit 2016